RootBarrier® RollRib®: een innovatief product om worteldruk op te vangen.

De RootBarrier® RollRib® wordt verticaal ingebouwd en kan zowel lineair als rondom als vierkant om de boom worden geplaatst. Het systeem heeft een stevig, ingebouwd grondanker dat ervoor zorgt dat de boomwortels de RollRib® niet naar boven kunnen opdrukken. Het product kan eenvoudig en snel met de meegeleverde schroeven worden geïnstalleerd.

Gecontroleerd naar beneden geleid

De stevige geleidingsribben zorgen ervoor dat de horizontaal groeiende wortels die eerst tegen het paneel aangroeien worden omgebogen. Vervolgens worden ze via de geleidingsribben gecontroleerd naar beneden geleid. Eenmaal aan de onderzijde kunnen de wortels horizontaal verder groeien, waardoor de boom zich goed in de grond verankert.

 

- Bewatering: dé oplossing tegen de droogte

Oktober 2018

Het 'nieuwe irrigeren': pamper die bomen!

- Zeewolde gaat strijd aan met Japanse duizendknoop

September 2018

Duitse proef met inpakken en afdekken krijgt Nederlands vervolg.

- MEET&GREET voor TUIN&PARK

September 2018

Kom naar de MEET&GREET voor TUIN&PARK op vrijdag 5 oktober 2018 in De Tuinen van Appeltern.

- Onkruidwering: Plantex® Platinium in Zeewolde

Juli 2018

Zeewolde gaat strijd aan met Japanse duizendknoop.

- Wortelweringsfrees: RootBarrier® 360 te Oosterhout

Juni 2018

Samen met de firma Schapers BV hebben wij voor de gemeente Oosterhout ons duurzaam wortelweringsscherm RootBarrier® 360 machinaal, makkelijk en snel ingebouwd.

- Veranderingen omtrent Plantex® Platinium

Juni 2018

DuPont heeft Plantex® Platinium ontwikkeld om het toenemende, zich over heel Europa verspreidende probleem van invasief en agressief onkruid aan te pakken, waarbij de aandacht in eerste instantie vooral uitging naar de Japanse duizendknoop. Nu breekt er een nieuwe fase van optimalisatie en diversificatie van ons product aan, waarbij we uitgaan van waarnemingen in het veld, en het product op specifiekere eisen en toepassingen afstemmen.

- Paddenwering: Paddenscherm te Monster

April 2018

Voor de herontwikkeling van een braakliggend terrein te Monster, is in samenwerking Aqua-Terra Nova over een lengte van ca. 1000m¹ een HDPE 1 mm paddenscherm geplaatst.

- Wortelgeleiding: RollRib® te Etten-leur

Maart 2018

In opdracht van de gemeente Etten Leur wordt dit jaar het gehele Van Bergenplein, het kernwinkelgebied in Etten-Leur Noord, gerenoveerd.

- Bewatering: RootBarrier® Gietrand te Heemskerk

Maart 2018

Kort interview met Dhr. Jacobs van de gemeente Heemskerk over de RootBarrier® Gietrand

- Paddenwering: Paddenscherm te Venlo

Februari 2018

In 2018 gaat ProRail een extra spoor aanleggen in Venlo ter hoogte van het industrieterrein. Om dit te kunnen bewerkstelligen, moet de nabijgelegen sloot worden gedempt.